Σουφλέ με Ταλιατέλες



Υπέροχες Vegan ταλιατέλες σουφλέ που δεν θα μπορέσει να τις αντισταθεί κανείς! Ένα πιάτο ιδανικό για το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι και όταν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.



 Υλικά:
500γρ ταλιατέλες
250γρ μανιτάρια
250γρ πράσσο
1 μεγάλο κρεμμύδι
350γρ τριμμένο φυτικό κίτρινο τυρί
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
500γρ χυμό ντομάτας
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
3 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο ή ξερό βασιλικό
1 φλ. από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια
2 κούπες νερό
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Δεν τις βράζουμε πολύ να είναι αλντέντε γιατί θα μαγειρευτούν και στο φούρνο. Πριν τις στραγγίξουμε κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό. Τις βάζουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας με τα λαχανικά κομμένα στα τέσσερα εκτός από το 1 φλυτζάνι νερό από τα μακαρόνια. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πολτοποιούμε με ράβδο χειρός ή ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα μίξερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομογενή σάλτσα. Προσθέτουμε το 1 φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και χτυπάμε πάλι. Η σάλτσα μπρέπει να είναι αραιή για να βράσουν τα μακαρόνια στο φούρνο. Αν έχει πήξει ρίχνουμε λίγο νερό ακόμη να αραιώσει. Βάζουμε την σάλτσα μας στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το 1/4 ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους και όταν μαγειρευτούν ελαφρώς τα λαχανικά τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ, στρώνουμε τις μισές ταλιατέλες, απλώνουμε τα μανιτάρια και τα πράσα, το τριμμένο τυρί κρατώντας λίγη ποσότητα στην άκρη (περίπου 100γρ) και με μια κουτάλα περιχύνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια την μισή σάλτσα.
Στρώνουμε πάλι τις υπόλοιπες ταλιατέλες,  περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια την υπόλοιπη σάλτσα, το τυρί και την κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο ψωμί.

΄Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς σε εστία πάνω κάτω για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαγειρευτούν οι ταλιατέλες και να ξεροψηθεί ελαφρώς το φαγητό.


βίγκαν, χορτοφαγικό, νηστίσιμο, βέγκαν

7 σχόλια:

  1. Την έφτιαξα σήμερα...ΥΠΕΡΟΧΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω δεν εχω λογια!βγηκαν φοβερες.Δύο ατομα φαγαμε το μισο ταψι χιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω βρει vegan κρέμα γάλακτος. Μπορείτε να μου πείτε πια ειναι; Αυτές στο σούπερ μάρκετ οι φυτικές δεν είναι vegan είναι vegetarian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, θα τις βρείτε κυρίως σε καταστήματα με βιολογικά είδη είναι κρέμες γάλακτος σόγιας.

      Διαγραφή
  4. ρε παιδια ολη η σογια ειναι μεταλλαγμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά υπέροχο, ακόμη κ τις επόμενες μέρες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης