Αρωματικές πατάτες τηγανιτές στον φούρνο χωρίς λάδι. Μια πολύ νόστιμη πρόταση για όσους θέλουν να αποφεύγουν το τηγάνισμα και τα λάδια αλλά θέλουν
να φάνε πατάτες που να μοιάζουν με τηγανιτές, να είναι νόστιμες, τραγανές χωρίς όμως τις θερμίδες και τα λάδια.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχουμε πεντανόστιμες πατατούλες οι οποίες είναι γεμάτες γεύση από τα μπαχαρικά και τραγανές απ' έξω από την πολέντα και τον νισεστέ. Μπορούμε να τις φάμε σκέτες, με κέτσαπ ή την αγαπημένη μας σως ή ως συνοδευτικό με το φαγητό.
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
2 κ.σ. πολέντα
1 κ.σ. νισεστέ (κορν φλάουρ)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς με αέρα.
Κόβουμε τις πατάτες όπως τις πατάτες για τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά και τις ανακατεύουμε με τα χέρια να πασαλειφτούν καλά με όλα τα υλικά και μπαχαρικά.
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου, βάζουμε λαδόκολλα για να μην λερωθεί και τοποθετούμε από πάνω την σχάρα του φούρνου. Έτσι δημιουργείται κενό από κάτω και η θερμότητα θα κυκλοφορεί ψήνοντας τις πατάτες από όλες τις πλευρές.
Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις βγάζουμε με μία σπάτουλα (μπορεί να κολλήσουν λίγο) και τις σερβίρουμε.
Συνταγή: Cooking with plants
νομιζω ειναι ο,τι καλυτερο εχω βρει σε συνταγη...σκεφτομαι σε συνδιασμο αυτο με τα "καλαμαρακια" μανιταριων σου...ΜΟΥΡΛΙΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Αν χρησιμοποιήσω μόνο κορν φλαουρ, αλάτι και ρίγανη, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο, έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ και συγχαρητήρια για το υπέροχο blog σου! :)
Δεν το έχω κάνει αλλά σίγουρα δεν θα έχουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης η πολέντα με το κορν φλάουρ είναι που τις κάνει τραγανές.
ΔιαγραφήΤέλειες φαίνονται!Να ρωτήσω όμως τι είναι η πολέντα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλαμποκάλευρο!! :)
Διαγραφήόχι ακριβώς, είναι χοντρόκοκκο επομένως θα έλεγα ότι είναι σιμιγδάλι καλαμποκιού!
ΔιαγραφήΚοκκώδες αλεύρι από κίτρινο καλαμπόκι.
Διαγραφή