Πατάτες Τηγανιτές χωρίς Λάδι



Αρωματικές πατάτες τηγανιτές στον φούρνο χωρίς λάδι. Μια πολύ νόστιμη πρόταση για όσους θέλουν να αποφεύγουν το τηγάνισμα και τα λάδια αλλά θέλουν να φάνε πατάτες που να μοιάζουν με τηγανιτές, να είναι νόστιμες, τραγανές χωρίς όμως τις θερμίδες και τα λάδια.


Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχουμε πεντανόστιμες πατατούλες οι οποίες είναι γεμάτες γεύση από τα μπαχαρικά και τραγανές απ' έξω από την πολέντα και τον νισεστέ. Μπορούμε να τις φάμε σκέτες, με κέτσαπ ή την αγαπημένη μας σως ή ως συνοδευτικό με το φαγητό.

Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες
1/2 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
2 κ.σ. πολέντα
1 κ.σ. νισεστέ (κορν φλάουρ)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας ή ταμάρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 - 190 βαθμούς με αέρα.

Κόβουμε τις πατάτες όπως τις πατάτες για τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά και τις ανακατεύουμε με τα χέρια να πασαλειφτούν καλά με όλα τα υλικά και μπαχαρικά.

Παίρνουμε το ταψί του φούρνου, βάζουμε λαδόκολλα για να μην λερωθεί και τοποθετούμε από πάνω την σχάρα του φούρνου. Έτσι δημιουργείται κενό από κάτω και η θερμότητα θα κυκλοφορεί ψήνοντας τις πατάτες από όλες τις πλευρές.



Στρώνουμε τις πατάτες σε όλη την σχάρα και ψήνουμε στον φούρνο στη μεσαία σχάρα για 25-35 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθούν ελαφρώς και να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε και δοκιμάζουμε και αν είμαστε ικανοποιημένοι με την υφή τις βγάζουμε.


Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τις βγάζουμε με μία σπάτουλα (μπορεί να κολλήσουν λίγο) και τις σερβίρουμε.


Συνταγή: Cooking with plants

7 σχόλια:

  1. νομιζω ειναι ο,τι καλυτερο εχω βρει σε συνταγη...σκεφτομαι σε συνδιασμο αυτο με τα "καλαμαρακια" μανιταριων σου...ΜΟΥΡΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα! Αν χρησιμοποιήσω μόνο κορν φλαουρ, αλάτι και ρίγανη, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ωραίο, έτσι;

    Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για το υπέροχο blog σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχω κάνει αλλά σίγουρα δεν θα έχουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης η πολέντα με το κορν φλάουρ είναι που τις κάνει τραγανές.

      Διαγραφή
  3. Τέλειες φαίνονται!Να ρωτήσω όμως τι είναι η πολέντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλαμποκάλευρο!! :)

      Διαγραφή
    2. όχι ακριβώς, είναι χοντρόκοκκο επομένως θα έλεγα ότι είναι σιμιγδάλι καλαμποκιού!

      Διαγραφή
    3. Κοκκώδες αλεύρι από κίτρινο καλαμπόκι.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης