Η μελιτζάνα, είναι ένα καθαρά καλοκαιρινό λαχανικό και το Ιμάμ δέσπωζε στα οικογενειακά τραπέζια τα καλοκαίρια. Πλέον μελιτζάνες βρίσκουμε όλο τον χρόνο και μπορούμε να το απολαμβάνουμε και τον χειμώνα αν και είναι προτιμότερο να το κάνουμε το καλοκαίρι που είναι και η εποχή τους.
Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό που θυμίζει καλοκαίρι και που συνοδεύεται τέλεια με πασπαλισμένη τριμμένη Φέτα Αμυγδάλου!
Υλικά:
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
3 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια ή ένα κουτί κονκασέ
1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες για γαρνίρισμα
1/4 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση. Τις χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι στο κέντρο. Τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πατάμε ελαφρά με ένα κουτάλι στο κέντρο κατά μήκος για να χωρέσει η γέμιση.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε με το λάδι ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις γίνουν διάφανα, ρίχνουμε τις 2 ντομάτες ή το κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε κι αφού βράσουμε για λίγα λεπτά, προσθέτουμε και τον μαιντανό, ανακατεύουμε βράζουμε για 1 περίπου λεπτό ακόμη κι αποσύρουμε.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη γέμιση, κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές ροδέλες και γαρνίρουμε τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε τις ροδέλες ντομάτας με λίγο ελαιόλαδο και ζάχαρη, τις αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τις μελιτζάνες στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες και οι ντομάτες.
αχ, αχ...το αγαπημένο μου φαγητό... φέτα αμυγδάλου ε???? πρέπει να φτιάξω κάποια στιγμή...
ΑπάντησηΔιαγραφή