Mανιταροπιτάκια


Αυτά τα μανιταροπιτάκια είναι τέλεια για κάθε περίσταση! Γεμιστά με μανιτάρια και γεμάτα άρωμα και γεύση. Η γεύση ενισχύεται με τη μουστάρδα και τα αρωματικά περιτυλιγμένα με τραγανή σφολιάτα πασπαλισμένη με σουσάμι. Μπορούμε να τα προσαρμόσουμε και να βάλουμε αρωματικά ή άλλα λαχανικά της επιλογής μας.

Ιδανικά για πάρτι, για πρωινό ή για να συνοδεύουν τον απογευματινό μας καφέ!

Υλικά:
2 vegan φύλλα σφολιάτας
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
1/3 κούπα κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα θυμάρι
80 γρ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
λίγο φυτικό γάλα
σουσάμι


Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς (γύρω στα 8-10 λεπτά).

Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε την μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και να μείνει ένα στεγνό μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον μαιντανό, το θυμάρι, την ψίχα ψωμιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι και πιπέρι.

Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στην μέση κατά μήκος δημιουργώντας έτσι δύο μακρόστενα φύλλα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο γάλα τις άκρες γύρω γύρω για να κολλήσει στο κλείσιμο η ζύμη. Χωρίζουμε το μείγμα μας στα τέσσερα (θα γεμίσουμε τέσσερα φύλλα ζύμης) και γεμίζουμε με την γέμιση μας κατά μήκος.


Κλείνουμε τα φύλλα και πατάμε τις άκρες καλά να κολλήσουν.


Με ένα πηρούνι πατάμε τις άκρες για να κολλήσουν καλύτερα και για να έχουν ωραίο σχέδιο.


Αλείφουμε από πάνω με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Κόβουμε σε μικρά πιτάκια και απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο ή με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.


Βγάζουμε από τον φούρνο και τα απολαμβάνουμε!!


Χορτοφαγικά πιτάκια, βίγκαν πιτάκια, vegan πιτάκια, νηστίσιμα πιτάκια
Μια συνταγή από Jamie Oliver

2 σχόλια:

  1. το μανιτάρι είναι μύκητας,θεωρείται ζωικός οργανισμός,είναι έξω της διατροφής των vegan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα λαχανικά ζωντανοί οργανισμοί είναι. Τα μανιτάρια αποτελούν σημαντικό μέρος της vegan και ωμοφαγικής διατροφής παγκοσμίως.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης