Πασχαλινά Σοκολατένια Αυγά



Το Πάσχα πλησιάζει και όλα τα μαγαζιά έχουν κατακληστεί από σοκολατένια πασχαλινά αυγά, σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Κανένα όμως από αυτά δεν είναι βίγκαν και είναι τα συνηθισμένα, όπως κάθε χρόνο, με σκέτη σοκολάτα και πασχαλινό περιτύλιγμα ή με κάποιο μικρό δωράκι μέσα για τα παιδιά.

Τι θα λέγατε όμως για μια διαφορετική και τελείως πρωτότυπη πρόταση για πασχαλινά σοκολατένια αυγά, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και να είναι και vegan; Μια καταπληκτική ιδέα που τρελάθηκα όταν την είδα από την σεφ Gemma Stafford, είναι αυτά τα σπιτικά σοκολατένια αυγά που όταν τα δαγκώνεις έχουν ασπράδι και κρόκο!! Τι τέλεια γλυκιά έκπληξη και πεντανόστιμη!


Θα αναρωτιόσαστε πως γίνονται τέλος πάντων αυτά τα αυγά και με τι για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα! Λοιπόν, εξωτερικά είναι απλή σοκολάτα και εσωτερικά το ασπράδι γίνεται από κρέμα τσίζκεικ και ο κρόκος από μαρμελάδα μάνγκο!! μμμμμμμμ, τέλειο;;

Μπορείτε εύκολα να τα φτιάξετε αρκεί να έχετε φόρμα για σοκολατένια αυγά και από γεύση και εμφάνιση, σίγουρα θα σκίσουν!! Τι καλύτερο δωράκι για τα παιδιά τώρα το Πάσχα ή για κέρασμα στο γιορτινό τραπέζι; Η έκπληξη όλων θα είναι σίγουρα ευχάριστη!

Η αρχική συνταγή δεν είναι βίγκαν, δεν ήταν όμως δύσκολο να μετατραπεί και η διαδικασία και η τεχνική παρασκευή τους είναι η ίδια. Για την σοκολάτα βάζουμε απλή λιωμένη κουβερτούρα, για την κρέμα cheesecake την κρέμα από την συνταγή για Vegan Cheesecake και για τον κρόκο αν δεν βρίσκετε μάνγκο για να φτιάξετε την μαρμελάδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο!

Θα χρειαστείτε:
1 φόρμα για σοκολατένια αυγά
Σοκολάτα κουβερτούρα

Για το ασπράδι:
Φτιάχνουμε την κρέμα για Vegan Cheesecake στη μισή ποσότητα ή στα 3 ανάλογα πόσα αυγά θέλουμε να φτιάξουμε από την προηγούμενη για να μείνει και να σφίξει στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Για τον κρόκο:
225 γρ. μάνγκο
1/4 κούπα ζάχαρη
Πολτοποιούμε το μάνγκο να γίνει λεία κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μαζί με την ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε ψυγείο.

Αν δεν βρίσκουμε μάνγκο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο.

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να μην είναι πολύ ρευστή γιατί θα τρέχει. Παίρνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από την λιωμένη σοκολάτα, την αδειάζουμε στην φόρμα και αλείφουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού τα τοιχώματα των καλουπιών δημιουργώντας ένα στρώμα σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει και να σκληρύνει πιο γρήγορα η σοκολάτα και επαναλαμβάνουμε αλείφοντας και δεύτερο στρώμα σοκολάτας ώστε τα αυγά μας να έχουν χοντρό τοίχωμα και να μην μας σπάνε. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει η σοκολάτα.


Ξεκολλάμε προσεκτικά τα αυγά από την φόρμα και τα ξαναβάζουμε μέσα για να τα γεμίσουμε με την κρέμα. Αυτό το κάνουμε για να μπορέσουμε να τα βγάζουμε εύκολα όταν θα είναι γεμάτα με την κρέμα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα του τσίζκεικ και γεμίζουμε τα αυγά. Δεν τα παραγεμίζουμε!


Στο φαρδύ μέρος του αυγού βάζουμε από μία μεγάλη σταγόνα μαρμελάδας για να σχηματίσουμε τον κρόκο.


Βάζουμε γύρω γύρω από το αυγό λίγη λιωμένη σοκολάτα και ενώνουμε τα αυγά. Αν τρέξει σοκολάτα, με το δάχτυλο μας λειαίνουμε το περίγραμμα.


Βάζουμε στο ψυγείο να κολλήσουν και να σφίξουν τελειώς πριν τα καταναλώσουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.



Νηστίσιμα σοκολατένια αυγά, vegan σοκολατένια αυγά, βίγκαν σοκολατένια αυγά, χορτοφαγικά σοκολατένια αυγά
Credits - Συνταγή Gemma Stafford


1 σχόλια:

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης