Vegan Παρμεζάνα


Πως να φτιάξετε την δική σας σπιτική και προπάντων χορτοφαγική ή νηστίσιμη και υγιεινή 
παρμεζάνα για υπέροχες μακαρονάδες κι όχι μόνο! Υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας με σουσάμι και ο άλλος με κάσιους. Και οι δύο είναι πεντανόστιμες!

Παρμεζάνα από Κάσιους

Υλικά:
3/4 κούπα ωμά κάσιους
3 κ.σ. διατροφική μαγιά (την βρίσκετε ΕΔΩ)
3/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνουν τα κάσιους πολύ μικρά τρίμματα σα παρμεζάνα. Το βάζουμε ψυγείο για να διατηρείται φρέσκο και κρατάει αρκετές εβδομάδες.


Παρμεζάνα από Σουσάμι

Υλικά:
2 φλιτζ. σουσάμι
1/2 φλιτζ. διατροφική μαγιά (την βρίσκετε ΕΔΩ - προεραιτική)
1 κγ κρεμμύδι σε σκόνη
1 κγ σκόρδο σε σκόνη
1 κγ αλάτι


Φρυγανίζουμε το σουσάμι στους 150C για περίπου 5-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. 

Αναμιγνύουμε το ζεστό σουσάμι με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ. Το μίγμα θα πρέπει τώρα να είναι παρόμοιο με παρμεζάνα.

Αφού κρυώσει εντελώς, φυλάξτε σε σφραγισμένο δοχείο σε δροσερό μέρος. Μπορεί να κρατήσει για αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο.

Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι καλή για πατάτες, μακαρόνια, πίτσα και άλλα πιάτα για να προσθέσετε επιπλέον γεύση.




11 σχόλια:

  1. Πραγματικα σε μακαρονια δε καταλαβαινεις καν οτι δεν ειναι τυρι (βεβαια μου φερνει πιο πολυ σε τριμμενη μυζιθρα ή κεφαλοτυρι) αλλα και παλι ειναι υπεροχο! Ευχαριστουμε πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η διατροφική μαγιά είναι η μαγιά μπύρας που λέμε η κάτι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποσες μερες περιπου κραταει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!Οταν λετε οτι κραταει μηνες στο ψυγειο αναφερεστε στην συνταγη ή στην μαγιά; Μολις αγορασα διατροφικη μαγια και ειναι τεραστια ποσοτητα και δεν ξερω πως να την συντηρισω...

      Να την βάλω σε βαζάκια και στο ψυγειο ή στο ντουλαπι;Και για ποσο καιρο;;;

      Με την ευκαιρια να ρωτησω το ιδιο πραμα για τον κοπανιστο λιναροσπορο...σε βαζακι;στο ψυγειο;στο ντουλαπι;γιαν ποσο καιρο;;;

      ευχαριστωωωω!!!!!

      Διαγραφή
  4. αντι για σκονη σκόρδο κρεμμύδι μπορούμε να βαλουμε κανονικα σκορδο κρεμμυδι αλλα σε μικροτερη ποσοτητα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι γιατί έχουν υγρασία και θα σβολιάσει λασπώσει η διατροφική μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά.

      Διαγραφή
  5. εντάξει ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η παρμεζάνα από κάσιους που έχω φτιάξει είναι υπέροχη! Πλέον έχει αντικαταστήσει το τριμμένο τυρί στο ψυγείο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η διατροφική μαγιά όταν ανοιχτεί πόσο καιρό κρατάει στο ψυγείο η έξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης