Φρικασέ με Μανιτάρια

 

Αν το φρικασέ είναι από τα αγαπημένα σας φαγητά αλλά το στερείστε για προφανείς λόγους, τα μανιτάρια θα σας δώσουν πάλι την χαρά να απολαύσετε αυτό το πιάτο! Η γεύση απίστευτη και το αγαπημένο σας φρικασέ μπαίνει ...ξανά στη vegan διατροφής σας, το ίδιο νόστιμο και πολύ θρεπτικό!



Υλικά:
600γρ. φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους ή πορτομπέλο)
600γρ μαρούλι χοντροκομμένο
2 ματσάκια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1-2 κύβους λαχανικών
χυμό 1-2 λεμονιών
2 κούπες νερό
2 κουταλιές ταχίνι
1/2 κούπα λάδι
1 κγ κουρκουμά
αλάτι, πιππέρι

Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι και τα σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν όλο το νερό τους. Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό κι αλάτι και τ' αφήνουμε να βράσουν.
Λίγο πριν βράσουν τελείως, προσθέτουμε τον άνηθο κι αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμη, ανακατεύουμε και όταν βράσουν αποσύρουμε από την φωτιά.

Σε ενα μπολ έχουμε το ταχίνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάμε στο χέρι ή τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας. Οταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνουμε στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Αν το θέλουμε σούπα αντί φρικασέ βάζουμε λίγο σπανάκι ωμό ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια αντί για 2 και 4 κούπες νερό.


* Τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να απορροφούν άμεσα τα υγρά για αυτό δεν χρειάζονται πλύσιμο και κυρίως καθόλου στίψιμο. Τα σκουπίζουμε αν θέλουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας ή πετσέτα.



Νηστίσιμο φρικασέ, χορτοφαγικό φρικασέ, vegan φρικασέ, βίγκαν φρικασέ

4 σχόλια:

  1. Πολυ νόστιμο φαγητό . Όμως.....
    Τα μανιτάρια Πρέπει να μαγειρευτούν καλά , προτού μπούνε και τα άλλα υλικά . Το έκανα σήμερα , και τα μανηταρια ητανε σαν κομμάτια από αψιτο κρέας . Με πλευρωτους το εκανα
    Πάντως θα το κάνω ξανά ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα ξεκινάμε από τα μανιτάρια να τα σοτάρουμε και τα ψήνουμε 20'και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εννοείται το λαδι στο τέλος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το λάδι στο τέλος ; τι εννοείτε ; και πώς τα σοτάρουμε ; χωρίς λάδι ;

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης