Το μυστικό για να μένει το κριθαράκι σπυρωτό και με σάλτσα ακόμη και την επόμενη μέρα, χωρίς να λασπώνει είναι πρώτα να το βράσουμε ξεχωριστά, να το λαδώσουμε και μετά να το ρίξουμε στην σάλτσα. Έτσι γίνεται σπυρωτό, ζουμερό και υπέροχο!
Υλικά:
500γρ. κριθαράκι
500γρ. ντοματοχυμό
1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1/2 κούπα κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1/2 κούπα πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
150γρ. μανιτάρια σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κύβο λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει. Το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε καλά να φύγει η κόλλα τους, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά για να θωρακιστούν με το λάδι.
Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για λίγα ακόμη λεπτά. Ρίχνουμε τον κύβο λαχανικών, τον ντοματοχυμό, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουνε και να μαγειρευτούν τα λαχανικά. Η σάλτσα να μην είναι πολύ πηχτή, αν είναι ρίχνουμε λίγο νερό και σβήνουμε την φωτιά αφήνοντας την κατσαρόλα στο μάτι.
Ρίχνουμε και το βρασμένο κριθαράκι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Καλυσπέρα σας μπορίτε να μου πείτε για πόσσες μερίδες είναι .Ευχαρηστώ πολλύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα, ανάλογα τη μερίδα 4-6.
ΔιαγραφήΠάρα πολύ νόστιμο, όπως και άλλες συνταγές του blog! Ευχαριστούμε επίσης για τις συμβουλές για σπυρωτό κριθαράκι! Δεν γνωρίζαμε, οπότε μας ενθουσίασε διπλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη θα την φτιάξω και στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Συγχαρητήρια εύκολο,γρήγορο,νοστιμότατο κριθαράκι.
ΑπάντησηΔιαγραφή