Τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα. Ελαστική, λιωμένη βίγκαν μοτσαρέλα (mozzarella) με υφή πραγματικά λιωμένου τυριού που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε μέσα σε τόστ, σε πίτσες, μακαρόνια, ως ντιπ για τσιπς, νάτσος ή όπου αλλού θα βάζαμε μοτσαρέλα. Οι επιλογές άπειρες!
Μη αντικαταστήσετε το αλεύρι ταπιόκας με κάποιο άλλο όπως κορν φλάουρ διότι δεν θα πετύχει. Το αλεύρι ταπιόκας του δίνει αυτή την ελαστική υφή που δυστυχώς δεν την δίνει κάποιο άλλο αλεύρι.
Υλικά:
1/4 κούπας κάσιους
1 κούπα νερό
1,5 κ.γ. διατροφική μαγιά (θα τη βρείτε εδώ)
2,5 κ.σ. αλεύρι ταπιόκας (θα τη βρείτε εδώ)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδο
2/4 - 3/4 κ.γ. αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρή την θέλουμε)
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από βραδύς τα κάσιους τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα κάσιους με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνέχεια. Το μείγμα θα αρχίσει να σβολιάζει κι εμείς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο, πηχτό και λαστιχωτό μείγμα.
Η μοτσαρέλα μας είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε όπου και όπως θέλουμε. Αν περισσέψει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 5-6 μέρες αλλά θα πρέπει να την ζεστάνετε πάλι.
Βίντεο:
Vegan mozzarella, χορτοφαγική μοτσαρέλα, νηστίσιμη
αυτα τα τυρια (δηλαδη τη φέτα, την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα), μπορουμε να τα μαγειρεψουμε μετα μεσα σε συνταγη (π.χ. για πιτσα, ή κολοκυθοκεφτεδες κτλ.) ή καλυτερα να τα τρωμε ωμα;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Γιάννα,
ΔιαγραφήΤην μοτσαρέλα την φτιάχνεις όπως λέει η συνταγή και μετά μπορείς να την βάλεις πάνω σε ωμή πίτσα (σύντομα θα ποστάρω συνταγή) και να την ψήσεις ή έτσι όπως είναι ζεστή απο το κατσαρολάκι να πασπαλίσεις φαγητά ή μακαρόνια κλπ. Το ίδιο ισχύει και για την φέτα αμυγδάλου. Μπορείς να την βάλεις μέσα σε πίτες, σουφλέ κλπ.
Η παρμεζάνα είναι μόνο για πασπάλισμα καθώς δεν λιώνει είναι ωμά κάσιους και διατροφική μαγιά και δεν ξέρω αν την μαγειρέψουμε μέσα σε φαγητό τι αποτέλεσμα θα έχει. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Μπορείς να δοκιμάσεις και να μας πεις τα αποτέλεσματα :)
Ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση :)
ΔιαγραφήΔίκιο έχεις, στα μακαρόνια που τη βάζω δε λιώνει...οπότε θα προτιμήσω τα άλλα 2 τυριά!!
μπορω να χρησιμοποιησω αλλο αλευρι? πχ ρυζιου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως αναφέρω και στη συνταγή δεν μπορεί να αντικατασταθεί το αλεύρι ταπιόκας με κάποιο άλλο διότι θα δεν θα έχει την ελαστική υφή. Μόνο το αλεύρι ταπιόκας έχει αυτή την ιδιότητα. Με άλλο αλεύρι θα γίνει μια πηχτή σάλτσα.
Διαγραφήεχω tapioca small pearl. αν τη μουλιασω μαζι με τα κασιους πιστευεις θα γινει; σκεφτομαι να το δοκιμασω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή απαιτεί αλεύρι ταπιόκας. Μπορείς να αλέσεις τις πέρλες σε μύλο καφέ ή πολύ δυνατό μίξερ για να κάνεις αλεύρι. Ελπίζω να βοήθησα.
ΔιαγραφήΠολυ ωραια ιδέα , οτι πρέπει για την καρμπονάρα που σκέφτομαι να κάνω αυριο ❤️
ΑπάντησηΔιαγραφήboro na xrisimopoiso fresko skordo kala psilokommeno adi gia skoni? euxaristo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι φυσικά!
ΔιαγραφήΚαλησπερα! Συγχαρητηρια για τις συνταγες σας! Δυστυχως ακομα δεν εχω βρει αλευρι ταπιοκας και δεν μπορω να φτιαξω την συνταγη. Τα υπολοιπα "τυρια" εξαιρετικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιατροφικη μαγια αν δεν βρω μπορω να την παραλειψω? Ή να την αντικαταστησω με κατι αλλο? Λιωνει σαν μοτσαρελα οταν φτιαξω την πιτσα?
ΑπάντησηΔιαγραφή