Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ντιπ - Αλοιφή Κόκκινης Πιπεριάς

 


Οι πιπεριές φλωρίνης φημίζονται για την νοστιμιά τους. Προσωπικά τρελαίνομαι και τις χρησιμοποιώ παντού! Ωμές στις σαλάτες και στα σάντουιτς και φυσικά ψητές με λαδάκι, ξυδάκι και αλατάκι. Μιαμ!!

Δεν θα μπορούσε λοιπόν αυτό ντιπ από πιπεριές φλωρίνης σε συνδυασμό με μελιτζάνα να μην είναι πεντανόστιμο!

Τρώγεται σχεδόν με τα πάντα! Με φρυγανισμένο ψωμί, με φρυγανιές, με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, ως σάλτσα στα μακαρόνια, μπορούμε να το σερβίρουμε σαν απλό ντιπ για λαχανικά, τσιπς, κριτσίνια, αραβικές πίτες ή να το βάζουμε μέσα σε σάντουιτς.


Οι επιλογές είναι πολλές και από γεύση τόσο νόστιμο που δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο ψυγείο καθώς θα το λατρέψουν όλοι. Σε εμάς δεν άντεξε ούτε 2 μέρες. Το τσακίσαμε!

Υλικά:
6 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης
1 μικρή μελιτζάνα φλάσκα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. μπούκοβο (αν το θέλετε καυτερό βάλτε περισσότερο)
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά. Όταν ψηθούν απο την μια μεριά τα γυρίζουμε να ψηθούν και από την άλλη. Βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Όταν κρυώσουν, ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές και την μελιτζάνα και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν μια αλοιφή.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα τα γευστικά μας γούστα κι άλλο αλάτι, σκόρδο, μπούκοβο, πάπρικα και λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.