Μια διαφορετική ρεβυθάδα με αρώματα και γεύση που θυμίζουν σαγανάκι. Η μουστάρδα, το λεμόνι και το δενδρολίβανο δίνουν μια νότα και γεύση υπέροχη που ξεφεύγει από την γεύση της κλασικής ρεβυθάδας. Αν σας αρέσουν λοιπόν τα ρεβύθια όπως εμένα αλλά έχετε ψιλοβαρεθεί να τα τρώτε με την παραδοσιακή εκδοχή, τότε δοκιμάστε αυτή την συνταγή!
Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της με πολύ απλά υλικά και μέσα σε 20-30 λεπτά έχετε αυτό το καταπληκτικό πιάτο!
Υλικά:
500γρ ξερά ρεβύθια
2-3 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο (αν δεν έχετε βάλτε ξερό)
Ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμό από ένα λεμόνι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε μικρά φετάκια
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
1-2 πρέζες αλάτι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς. Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε να μαλακώσουν. Μη τα παραβράσετε, να κρατάνε λίγο. Τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε στα ρεβύθια την σως, το ξύσμα λεμονιού, τα φυλαράκια από το δενδρολίβανο ή πασπαλίζουμε με τον ξερό, την πιπεριά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε και το νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν λίγο ακόμη τα ρεβίθια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.