Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μπασμάτι με Πράσο και Πιπεριά




Πανεύκολο και πολύ νόστιμο ρυζάκι μπασμάτι. Τρώγεται σκέτο με τριμμένη βίγκαν παρμεζάνα ή ως συνοδευτικό με το αγαπημένο σας φαγητό.


Το μπασμάτι έχει ένα δικό του ιδιαίτερο άρωμα, γίνεται γρήγορα και είναι πάντα νόστιμο.

Υλικά:
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κρεμμμύδι μέτριο κομμένο σε καρέ
1 μικρό πράσο κομμένο σε λωρίδες
λίγο ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
1/2 κ.γ. κουρκουμά
2,5 κούπες νερό
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μας μέχρι να γίνουν ελαφρώς διάφανα. Ρίχνουμε το ρύζι ωμό και το σοτάρουμε κι αυτό για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε 2,5 κούπες νερό, τον κύβο λαχανικών, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην μας κολλήσει.

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο βάζουμε πάνω από την κατσαρόλα ένα κομμάτι ρολό χαρτί και κλείνουμε με το καπάκι για να απορροφήσει την υγρασία. Ετσι, οι υδρατμοί θα απορροφηθούν και το ρύζι δεν θα λασπώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.